diumenge, 2 de febrer del 2014

NETEJADORS.

Vaig veure la Carme -la meva veïna- com si fos per primer cop, que estava capgirada, que no era ella. La vaig veure al Tanatori, quan parlava amb el meu cap, tota ella amb un trasbals evident que dissimulava com podia; perquè resulta que s’havia quedat viuda d’un dia per l’altre; perquè es veu que li havien pelat l’home, uns lladregots que anaven per feina, i la feina se’ls havia anat de les mans. I va ser ella qui el va trobar; i després de trucar al 112, es va dir i redir que en aquell menjador, mai més hi tornaria a posar els peus.
Jo sí.

Uns dies després, vaig poder llegir -per casualitat- un dels informes que els de la científica van fer  tan asèpticament com era el seu costum; però en aquest cas, em va tocar; tot i que tinc els dits pelats en veure escenes desagradables...quan ells ja són fora.

Quan ells ja són fora, entrem nosaltres – sempre a petició de la família, com és el cas- i ens trobem de tot. La constant sempre és un gran merder; i sobretot, una pudor que tomba d’esquena.

Ara sóc al menjador de la Carme, vaig per feina però tinc ganes d’acabar. Ho faig. La sang és espessa i escandalosa, les tapisseries i la catifa van directes a les bosses d’escombraries. No sé perquè tinc tantes ganes de fotre el camp d’aquí, potser perquè – per desgracia- netejo merda de coneguts i això ho canvia tot; encara que suposadament estic immunitzat davant dels desastres; perquè sóc professional; perquè porto mascareta, mono de feina i uns guants que no es troben a les botigues; perquè sóc netejador d’escenes de crims i bogeries...però envejo els de la científica, que observen, apunten i treuen conclusions sense embrutar-se les mans.

Ja hem acabat!
Se m’ha fet etern.

Baixem les bosses i les entaforem a la furgoneta. Anem directes a la planta de reciclatge; però estic ben neguitós. Per primer cop, vull treure’m aquest uniforme del damunt, arribar a casa i dutxar-me.


 I no em trec la Carme del cap.